Foto's

Terug naar fotogalerij

De regio Extremadura is gelegen in het Zuidwesten van Spanje. Deze regio produceert ongeveer 6% van de totale geproduceerde olijfolie in Spanje. Extremadura is samengesteld uit twee provincies, Caceres in het noorden en Badajoz in het zuiden. Het algemene klimaat is continentaal, met warme winters, verzacht door de nabijheid van de Atlantische Oceaan, en met schaarse neerslag in de herfst en winter. De zomers zijn warm, het bereiken van temperaturen van ruim boven 30 º C (80 º F). De productie van olijfolie strekt zich evenzeer in de hele regio. De soorten olijven die zijn geteeld in Extremadura voor de productie van olijfolie zijn Cornicabra, Carrasqueña en Morisca.geoogst met behulp van de "melken"-methode, rechtstreeks van de bomen, al hun kwaliteiten behoud, genieten van de erkenning van de oorsprongsbenaming. Het is een zeer stabiele olijfolie, goudgeel van kleur, met een zeer fruitige geur en een licht kruidige smaak met een vleugje bitterheid.

“Olijfolie”

Labotija ©  Webpromo Utopia.

Streekgerechten uit Extremadura | Home | Over ons | Contact |  Links | Reizen

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print

Tags:

olijfolie, extremadura, spanje, olijven, pata negra ham, wijnen, zuidwest spanje, massatoerisme, olijfolie, rode wijn, witte wijn, spaanse wijn, pata negra hesp, culinaire hoogstandjes, la botija, streekgerechten uit spanje, varkensvlees, zwarte varkens, spaanse varkens

Links